Следвайте Гласове в ТелеграмНяма значение дали българската икономика ще пострада от

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНяма значение дали българската икономика ще пострада от
Коментари Харесай

Денков пред Известия: Няма значение дали българската икономика ще пострада, важното е санкциите да имат ефект върху Русия

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Няма значение дали българската стопанска система ще пострада от антируските наказания, значимото е те да имат резултат върху Руската федерация ". Това е декларирал на 17 февруари министър-председателят на България Николай Денков в диалог с кореспондента на съветския вестник " Известия " Семен Бойков.

На въпрос от страна на съветската медия дали рестриктивните мерки оказват въздействие върху стопанската система на страната, Денков е дал отговор: " Няма значение дали (икономиката) страда или не ".

Според него " доста неща са значими " за българския народ и глобите са едно от тези неща.

Денков е декларирал още, че Украйна има вероятности в бъдеще да се причисли към Европейския съюз и НАТО. Той е отбелязал, че Алиансът има " доста ясна посока " за развиване на блока за интервала до 2030 година

По-рано, на 9 декември, в българския парламент се стигна до спор за доставката на изведени от въоръжение бронетранспортьори за Украйна, добавя съветската медия. " Сбиването е предшествано от словесна престрелка, водачът на българската опозиционна партия " Възраждане " Костадин Костадинов се възмути от обстоятелството, че България " дава милиарди на Украйна " за сметка на личните си жители ", написа " Известия ".

Преди това на 4 декември българският президент Румен Радев блокира даването на помощ на Украйна под формата на изведена от въоръжение бронирана техника. Радев акцентира, че тази техника може да се употребява за защита на границата на страната и оказване на помощ на популацията при естествени бедствия и повреди.

Руската медия добавя, че на 24 октомври политологът Дмитрий Журавльов е предположил, че България, дружно с Унгария и Гърция, може да стане първата страна, която ще спре да поддържа Украйна.

Инфо: iz.ru

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР